Skip links

A MediCantare Leánykar 2011 márciusában jött létre, Tőri Csaba vezetésével, majd 2018 őszétől Budapesti MediCantare Vegyeskarként született újjá. A kórus az első évek építkezése és bővítése után ma már rendszeresen, évi 6-7 saját koncertet ad - minden évben egy oratorikus hangversenyt is beiktatva a programba, a legutolsó járvány előtti időszakban, 2019-ben Mozart: Koronázási miséjét szólaltatták meg az Érdi Kamarazenekarral.

A kórus az amatőr zenei élet egyik jellegzetes képviselője: tagjai között bővelkedik bölcsészekben, ápolónőkben, nővérekben, mérnökökben, jövendőbeli tanárokban, leendő gyógytornászokban és vállalkozókban. A közös pont, amely együttessé kovácsolja: a zene iránti szeretet és lelkesedés.

Amatőr kórusként mindent elkövetnek, hogy a lehető legtöbbet mutassák meg az embereknek: zenéből, a művekből, az amatőr lelkesedés üzenetével, szívüket, lelküket beleadva.

A kórust alapítása óta Tőri Csaba vezeti, 2018 óta Behany Andrással közösen, és az elmúlt évek egyik legfontosabb tevékenysége a kórus életében a Kistérségi Kórusturnék folyamatos bővítése, amelyek segítségével igyekeznek olyan településekre is kóruszenét eljuttatni, ahol ez ma még egyáltalán nem szokás. Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, ezek a koncertek végre folytatódhatnak, a kényszerű másfél éves szünet után.

Bővebben